Επιστρέφει ανανεωμένο το Troodos Geopark Enduro

Ο αγώνας Mountainbike Enduro τεσσάρων διαδρομών θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου, ενώ μία μέρα πριν θα διεξαχθεί η δοκιμασία «Fox Hunt»

21 August 2019

Μεταξύ 12 και 13 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το τρίτο και τελευταίο μέρος του Troodos Sports and Fun Festival, με ονομασία Troodos Geopark Enduro. Πρόκειται για έναν αγώνα κατάβασης, στην οποία οι αθλητές χρονομετρούνται σε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές.

Στο φετινό αγώνα, οι διοργανωτές έχουν προσθέσει μία καινούργια δοκιμασία με ονομασία Fox Hunting. Η δοκιμασία αυτή θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, με αφετηρία την κορυφή του Ολύμπου και τερματισμό στον Άγιο Νικόλαο. Το Fox Hunt είναι δοκιμασια κατα την οποία ενας απο τους καλύτερους ποδηλάτες του αγώνα ξεκινά με μικρό χρονικό διάστημα πίσω απο τους υπόλοιπους ποδηλάτες και προσπαθεί μέχρι το τέλος της διαδρομής να τους προσπεράσει και να τερματίσει πρώτος! Θα τα καταφέρει όμως;

Μετά το Fox Hunt οι ποδηλάτες θα μεταφερθούν στο Τρόοδος, όπου θα ακολουθήσει πάρτι με μπάρμπεκιου και μουσική.

Την επόμενη μέρα, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στις τέσσερις διαφορετικές διαδρομές του Troodos Geopark Enduro, έχοντας ξανά ως αφετηρία την κορυφή του Ολύμπου. Από εκεί θα αρχίσει η κατάβαση προς τα χωριά του Τροόδους. Οι διαδρομές θα ανακοινωθούν κοντά στη μέρα του αγώνα.  Η βαθμολογία προκύπτει από την πρόσθεση της χρονομέτρησης και των τεσσάρων διαδρομών.

Ο αγώνας είναι μια διοργάνωση της ACTIVATE CYPRUS σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους, μέσα στα πλαίσια του έργου «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο GEO-IN του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα Κύπρος 2014- 2020 το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Συνεργάτες του αγώνα είναι επίσης η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους, το ξενοδοχείο Troodos Hotel και η NAMESPORT.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.activatecyprus.com και στoν επίσημο λογαριασμό www.facebook.com/TroodosSportsFunFestival/.