Το Ο3 Olympus Man επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις 17  Νοεμβρίου 2018

Το Ο3 Olympus Man επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις 17 Νοεμβρίου 2018

Σε ένα μήνα διεξάγεται ο απόλυτος αγώνας υπεραντοχής O3 Olympus Man 2018, στον οποίο οι υπεραθλητές θα ξεκινήσουν από τα «Μπάνια» της Πάφου για να καταλήξουν στην κορυφή του Ολύμπου κορυφή του Ολύμπου στο Τρόοδος

17 October 2018

Στις 17 Νοεμβρίου διεξάγεται ο απόλυτος τριαθλητικός αγώνας υπεραντοχής O3 Olympus Man 2018. Πρόκειται για έναν αγώνα ο οποίος κατατάσσεται στην κατηγορία Half Distance ή Ultra-Triathlon και είναι ο δυσκολότερος και πιο απαιτητικός τριαθλητικός αγώνας στο νησί. Διεξάγεται για τέταρτο συνεχές
έτος, με αφετηρία τα «Δημοτικά Μπάνια» της Πάφου και τερματισμό στη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στο Τρόοδος. Ο αγώνας O3 Olympus Man διοργανώνεται από την Activate Cyprus Events Tours Holidays με την υποστήριξη του Troodos Hotel, ενώ στηρίζεται επίσης και από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους (ΑΝΕΤ) και τα Bolse Vita.

Στα 2000μ υψόμετρο.

Οι επίδοξοι κατακτητές του Ολυμπού θα έχουν ως αφετηρία τα «Δημοτικά Μπάνια» της Πάφου, στα οποία θα διανύσουν 1.9χλμ κολυμπώντας δύο γύρους των 950μ. Ακολούθως θα διανύσουν με το ποδήλατο 86χλμ, από την Πάφο μέχρι το Τρόδος, με συνολική ανάβαση 2.159μ, διασχίζοντας την Αχέλεια, τη Νικόκλεια, τον Άγιο Νικόλαο, τις Πλάτρες και τον Πρόδρομο, για να καταλήξουν στην Πλατεία Τροόδους. Από εκεί, οι τριαθλητές καλούνται να διανύσουν με τα πόδια 21χλμ, διασχίζοντας από δύο πανέμορφες διαδρομές, την Αταλάντη και την Άρτεμης, προς την κορυφή του Ολύμπου, στο Τρόοδος, και με συνολική ανάβαση 757μ.

Άνδρες και γυναίκες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, οι οποίες θα βραβεύονται ξεχωριστά για τον απόλυτο αγώνα υπεραντοχής της Κύπρου. Η κατηγορία Sport απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες από 18 έως 39 ετών και η κατηγορία Masters σε άτομα από 40 ετών και πάνω. Υπάρχει και κατηγορία για ομάδες των δύο η τριών αθλητών.