Δοκιμάστε τον

Δοκιμάστε τον "απαγορευμένο καρπό"

Cyprus Sunshine Challenge 2018

31 January 2018

​Από την πρώτη κιόλας διοργάνωση το Cyprus Sunshine Cup - Afxentia stage race αποτελούσε μια πολύ μεγάλη δομικασία για τους συμμετέχοντες! Επαγγελματίες ποδηλάτες από πολλές χώρες κάθε χρόνο μαζεύονται στην Κύπρο για το πρώτο "crash test" της χρονιάς το οποίο τους είναι χρήσιμο για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να είναι έτοιμοι για τα Παγκόσμια Κύπελλα. 
Φέτος, το 2018, η γραμμή εκκίνησης αναμένεται πάλι να γεμίσει με μεγάλα ονόματα τόσο στην κατηγορία αντρών όσο και στις γυναίκες. Μεγάλα ονόματα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή! 

Κάπου εκεί όμως μπορείς να είσαι και εσύ! Είτε είσαι λάτρης της ταχύτητας είτε λάτρης της περιπέτειας μέσα στο δάσος υπάρχει μια διαδρομή και για σένα!

Οι λάτρεις της ταχύτητας στην κατηφόρα, την πρώτη ημέρα του αγώνα μπορούν να ξεκινήσουν από τα Λεύκαρα και αφού "χάσουν 600μ υψόμετρο" θα μπορούν να "προσγειωθούν" με ασφάλεια στον τερματισμό κοντά στην Σκαρίνου. Μια τεχνική και συνάμα γραφική διαδρομή που περνά μέσα απο τα γραφικά δρομάκια των Λευκάρων (Πάνω και Κάτω) και πάνω από το φράγμα Διπόταμου διανύοντας απόσταση 14χμ.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας.  
Σε μια ειδικά επιλεγμένη διαδρομή η οποία ξεκινά απο τον Λυθροδόντα και αφού διασχίσει μέρος του δάσους του Μαχαιρά επιστρέφει στην κοινότητα μετά από 33χμ. Η διαδρομή διέρχεται ως επί το πλείστον σε δασικούς δρόμους χωρίς μεγάλες κλίσεις δίνει τη δυνατότητα στους νεοεισερχόμενους του Mountainbike να απολαύσουν την εμπειρία αλλά και στους πιο έμπειρους να επιδείξουν τις δυνατότητες τους! Θα λέγαμε ότι η διαδρομή είναι υπέροχη για ποδηλάτες που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει ΜΤΒ. 
Ξεκινώντας απο τον Λυθροδόντα θα κατευθυνθείται προς τους Καπέδες και μετά προς τον εκδρομικό χώρο Μάντρα του Καμπιού. Από 'κεί μέσα από μια υπέροχη διαδρομή φτάνετε στο εγκαταλλειμένο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και από 'κεί ξανά προς το Λυθροδόντα.


Κάντε την εγγραφή σας τώρα και νοιώστε την υπέροχη ατμόσφαιρα του πιο πετυχεμένου και μακροβιότερου αγώνα ποδηλασίας στην Κύπρο!